Vi bygger insekthoteller af genbrugstræ

I foråret begyndte vi at indsamle genbrugstræ og resttræ fra vores byggepladser og undersøge, hvordan vi kunne give det nyt liv, så det ikke skulle gå til spilde.

Dette endte ud i et samarbejde med Kulturkiosken og Kreaheltene. Kulturkiosken er et nonprofit, frivilligdrevet værksted og Kreaheltene er en del af Børneulykkesfonden og arbejder for at skabe kreativ fordybelse og leg for langtidsindlagte og kronisk syge børn på de danske hospitaler.

Frivillige ildsjæle fra Kulturkiosken hjalp med at bygge insekthotellerne, hvorefter de blev videregivet til Kreaheltene på Børn og Ungehospice Strandbakkehuset. Her blev insekthotellerne pyntet og malet af de indlagte børn i samarbejde med Kreaheltene, hvor de fik tid til at fordybe sig i den kreative proces.

Nu hænger de ude i den tilhørende have, hvor de skaber glæde for børnene og deres familier og ikke mindst de mange smådyr, der nu kommer på besøg.

Der er mange flere insekthoteller på vej til de danske børneafdelinger!

Effekter af projektet:

  • CO2-besparelse
  • Social ansvarlighed
  • Øget biodiversitet

 

Har du et forslag til et tilsvarende initiativ eller har du lyst til at indgå et samarbejde med os, så kontakt os endelig!